Președintele a convocat în regim de urgență ședința Consiliului Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat ședința Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, care a fost convocat în regim de urgență. După ședință, în cadrul unui briefing, șeful statului a informat publicul despre trei chestiuni abordate, care țin de situația în aviația civilă din țara noastră.

Primul subiect în acest sens vizează compania Air Moldova, care a fost privatizată. La ședința CSS a fost invitată noua conducere a Companiei și reprezentanții Agenției Proprietății Publice.

Al doilea subiect vizează Aeroportul Internațional Chișinău, care, după cum s-a comunicat anterior, trebuie readus în proprietatea statului, iar contractul de concesionare cu compania „Avia Invest” - reziliat. Totodată, organele competente ale statului vor analiza dacă programul de investiții asumat de compania dată a fost implementat conform contractului.

Subiectul trei vizează aeroportul de la Mărculești, care dispune de o infrastructură necesară și urmează a fi utilizată eficient în interesul statului.