„Vă așteptăm acasă cu medalii!”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a înmânat astăzi, 6 august a.c., la Reședința de stat, stindardul țării sportivei Tatiana Doncilă, portdrapel al Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Tineret.

Șeful statului le-a urat succes reprezentanților lotului național olimpic de tineret, exprimându-și convingerea că sportivii moldoveni vor apăra cu demnitate culorile țării în cadrul competiției internaționale.

„Exemplul campionilor noștri olimpici Nicolae Juravschi și Tudor Casapu ne demonstrează cu efortul și rigoarea sunt mereu recompensate de rezultate. Vă doresc să obțineți performanțe remarcabile în activitatea Dumneavoastră, în așa fel încât tricolorul să fie urcat cât mai des pe catarg, iar sunetele imnului național să răsune pe stadioanele din întreaga lume. Vă așteptăm acasă cu medalii!”, a spus Nicolae Timofti.

Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic, a declarat că așteptările sunt mari, deoarece Republica Moldova dispune de o pleiadă de tineri sportivi valoroși, care au cucerit deja medalii în cadrul campionatelor mondiale și europene.

Sportiva Tatiana Doncilă, medaliată cu bronz la Campionatul European, care va reprezenta țara la lupte feminine, și-a exprimat convingerea că spiritul de fair-play va domina competiția.

Cei 11 membri ai lotului național vor participa la șase probe sportive în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret, care vor avea loc în perioada 16-28 august a.c. la Nanjing, China.

Jocurile Olimpice de Tineret, rezervate tinerilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani, sunt organizate după aceeași formulă ca și Jocurile Olimpice tradiționale, edițiile de vară și iarnă alternând la fiecare doi ani. Astfel, prima ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret de vară a avut loc la Singapore în 2010, iar a celor de iarnă la Innsbruck, Austria în 2012.