CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

„Tricolorul reprezintă simbolul care îi unește pe toți cetățenii Republicii Moldova în jurul valorilor democrației și libertății”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Igor Corman, și prim-ministrul Iurie Leancă au transmis un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului și Stemei de Stat.

Vă prezentăm textul mesajului:

„Pe 27 aprilie celebrăm Ziua Drapelului și Stemei de Stat.

Simbolurile statale definesc identitatea unei țări. Cele trei culori ale stindardului național - roșu, galben și albastru - reprezintă atât trecutul glorios al poporului nostru, cât și aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova.

Respectul față de Drapelul și Stema de Stat este un omagiu adus înaintașilor care au luptat cu credință și sacrificiu pentru libertatea și independența țării.

Uniți sub flamura tricoloră am repurtat victorii de-a lungul istoriei asupra dușmanilor care au pus în primejdie dăinuirea noastră ca popor. Suntem o națiune viguroasă și ne afirmăm și în prezent dreptul suveran de a ne decide viitorul.

În aceste vremuri tulburi, în care securitatea regională este amenințată de evoluțiile primejdioase din Ucraina, avem datoria de a da dovadă de coeziune, înțelepciune și curaj.

Tricolorul reprezintă simbolul care îi unește pe toți cetățenii Republicii Moldova în jurul valorilor democrației și libertății. Sub acest steag am pășit cu toții împreună, cu gândul la izbândă, pe calea integrării europene.

Simbolurile naționale ne aduc aminte că avem datoria sfântă de a servi cu credință Patria, de a apăra unitatea și independența Republicii Moldova.

Vă îndemnăm să arborăm cu mândrie și să cinstim Drapelul de Stat și să onorăm Stema de Stat.

Onor la Tricolor!

Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova

Igor Corman, președintele Parlamentului Republicii Moldova

Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova”