Șeful statului întreprinde o vizită de lucru în raionul Soroca

Președintele Republicii Moldova continuă vizitele de lucru în raioanele țării. Astăzi Igor Dodon va merge în raioanele Soroca și Florești.

Inițial șeful statului s-a familiarizat cu activitatea a doi agenți economici. Este vorba despre întreprinderea agricolă SRL „Oclanda Agro”, care deja de 20 de ani cultivă cereale, inclusiv grâu, orz, porumb, floarea soarelui și mazăre, precum și sfeclă de zahăr, rapiță. Întreprinderea mai are și o livadă de meri. Suprafața totală a terenurilor constituie aproape 1500 de hectare.

Gospodăria dispune de o încăpere frigorifică pentru păstrarea fructelor, un tractor și altă tehnică agricolă. Numărul angajaților este de aproape 70 de persoane, iar în sezonul recoltării, numărul acestora este mult mai mare.

Întreprinderea SRL „TehRubSor”, de asemenea, cultivă cereale, porumb, floarea soarelui și rapiță, are o livadă de meri. Suprafața totală a terenurilor agricole este de 1350 de hectare. Această întreprindere activează deja de peste 20 de ani, dispune de tractoare, combine și altă tehnică agricolă. Aici lucrează permanent aproape 80 de persoane.

De asemenea, în satul Oclanda, raionul Soroca, Președintele țării a depus flori la Monumentul ostașilor căzuți pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei, aducând un omagiu memoriei și respectului faptelor eroice ale strămoșilor noștri, printre care a fost și locuitorul acestui sat, pilotul Alexandru Mocealov, decedat în vara anului 1941.