CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a vizitat Zona Economică Liberă „Bălți”

În cadrul vizitei de lucru, Președintele Republicii Moldova s-a familiarizat cu activitatea Zonei Economice Libere „Bălți”. În pofida faptului că ZEL „Bălți” este cea mai „tînără” dintre cele 7 zone economice libere din Moldova, ea se dezvoltă cel mai dinamic. Aceasta include 17 subzone, amplasate în 5 raioane și are circa 70 de rezidenți.

Pe parcursul a 9 ani de activitate, Zona Economică Liberă ”Bălți” a atras investiții libere de peste 200 milioane de dolari, a creat 11 mii de locuri de muncă, iar volumul producției industriale a ajuns la 4 miliarde lei.

Igor Dodon a salutat activitatea ZEL “Bălți”, menționînd că zonele economice libere joacă un rol foarte important în economia țării. "Aici este creat un regim fiscal atractiv pentru investiții datorită căruia în economia Republicii Moldova au apărut noi sectoare, spre exemplu, sectorul automotive, care asigură o conexiune a economiei țării în circuitul economic mondial. Astfel companiile rezidente a ZEL din țara noastră sunt parteneri de afaceri cu cei mai mari producători de automobile din lume", a subliniat Președintele țării.

De asemenea, șeful statului a remarcat că Zonele Economice Libere devin un segment important de transfer a celor mai moderne și performante tehnologii în economia Republicii Moldova, activitatea cărora o va susține plenar.