Șeful statului a vizitat spitalul raional Telenești

Președintele Republicii Molodova a efectuat o vizită la spitalul raional Telenești pentru a se familiariza la fața locului cu situația epidemiologică. Din momentul declarării pandemiei cu COVID-19, în această instituție medicală au fost tratați de coronavirus 498 pacienți, dintre care 11 persoane au fost lucrători medicali. La moment sunt internați 53 persoane infectate cu coronavirus.

Spitalul are capacitatea de 165 de paturi, și recent, un bloc din cadrul IMSP Spitalul raional Telenești a fost dotat cu o rețea de oxigen și aer comprimat care corespunde standardelor de calitate. Acest sistem este extrem de necesar pentru tratarea pacienților bolnavi cu Covid-19, care necesită respirație asistată.

Igor Dodon a adresat mulțumiri personalului medical pentru eforturile depuse în combaterea răspândirii epidemiei și le-a înmânat Diplomele de Onoare ale Președintelui.

Șeful statului le-a comunicat lucrătorilor medicali despre faptul că de la 1 septembrie, va avea loc prima majorare, cu 30%, a salariilor pentru toți angajații din sistemul de sănătate al Republicii Moldova.