Şeful statului a participat la o ceremonie comemorativă consacrată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat astăzi la ceremonia de transmitere Muzeului militar a 150 tub-cartușe de calibru 14,5 mm cu pământ prelevat de la mormintele și memorialele ostaşilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, din circa 160 de localități ale țării. Evenimentul a avut loc la Centrul de Cultură şi Istorie Militară.

Acțiunea memorială face parte din Planul național de acțiuni consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei. „Este semnificativ și faptul că această acțiune se desfășoară în ziua în care marcăm 76 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, a menţionat şeful statului.

Igor Dodon a subliniat că prin organizarea unor asemenea evenimente sunt păstrate în memorie faptele de vitejie ale ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă cu 75 de ani în urmă.

De asemenea, Preşedintele ţării a remarcat că este foarte important atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare să conștientizăm prețul pe care l-au plătit strămoșii noștri ca astăzi să ne bucurăm de un trai liniștit pe acest meleag și în pace să ne făurim viitorul.

Şeful statului a exprimat sincere mulțumiri conducerii și militarilor Armatei Naționale pentru implicare și efortul depus în vederea organizării și desfășurării acestei acțiuni comemorative.