CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere cu rectorul Universității de Stat din Tiraspol

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu domnul Eduard Coropceanu, rectorul Universității de Stat din Tiraspol, și cu domnul Veaceslav Ioniță, membru al Consiliului pentru dezvoltare strategică instituțională.

Discuția s-a axat pe subiecte privind desfășurarea procesului de studiu și cercetare în instituțiile de învățământ superior din țară în condițiile dictate de pandemie.

Totodată, domnul rector Coropceanu l-a informat pe Igor Dodon despre jubileul de 90 de ani, pe care Universitatea din Tiraspol îl va marca la 1 octombrie 2020. În acest context, reprezentantul instituției de învățământ i-a adresat șefului statului invitația de a participa la festivitățile dedicate acestei date onorabile.

Menționând obligativitatea respectării tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii infecției, Președintele țării a mulțumit pentru invitație și a remarcat activitatea Universității de Stat din Tiraspol, rezistența colectivului profesoral și studențesc la greutățile din anii 1992-1993 și demnitatea cu care păstrează și sporesc prestigiului învățământului superior din țara noastră.