CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere cu învingătorii concursului dedicat creației lui Aleksandr Pușkin

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu învingătorii concursului școlar dedicat creației lui Aleksandr Pușkin. Competiția intelectuală a fost organizată cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la venirea marelui poet rus în Basarabia.

Inițiatorul acestei acțiuni culturale extraordinare a fost Alexandr Odințov, consilier municipal din partea Partidului Socialiștilor, care a reușit să identifice și un sponsor, datorită căruia tinerii au primit cadouri de preț – tablete.

Astfel, în cadrul competiției au fost nouă nominalizări: concursul de desene (pentru clasele I-a și a II-a), concursul de lectură expresivă pentru șase categorii de vârstă (până în clasa I-a și până în clasa a XII-a) și concursul de spectacole în baza operelor lui Pușkin pentru două categorii de vârstă (din clasa a IX-a până în clasa a XII-a).

Igor Dodon le-a adresat sincere felicitări laureaților cu ocazia victoriei obținute, dorindu-le succese în continuare. De asemenea, șeful statului i-a mulțumit domnului Odințov pentru realizarea acestei idei minunate și a subliniat importanța păstrării memoriei lui Pușkin în țara noastră ca una dintre punțile culturale dintre popoarele Moldovei și Rusiei.