CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere cu conducerea raionului Taraclia

La sediul Consiliului Raional Taraclia, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat cu președintele raionului, Ivan Paslari, consilieri raionali, câțiva primari și reprezentanți ai serviciilor publice locale.

Părțile au abordat diverse subiecte cu privire la dezvoltarea social-economică și a infrastructurii regiunii, inclusiv susținerea agriculturii, reabilitarea drumurilor, obiectivele de menire socială și instituțiile educaționale, asigurarea cu apă.

În mod special, interlocutorii au discutat despre posibilitatea reorganizării Universității de Stat din Taraclia în filiala Universității Ruse din Bulgaria. Datorită sporirii prestigiului acestei instituții universitare, tinerii din raionul Taraclia, care vor opta pentru studii în Bulgaria, vor putea să rămână acasă, fapt care va influența pozitiv situația demografică din regiune și din Moldova, în general. În acest scop, vor fi organizate consultări cu participarea reprezentanților Aparatului Președintelui, administrației raionale și ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM.

Un alt subiect de discuție l-a constituit restabilirea exporturilor în Rusia a producției vinicole din raionul Taraclia. Anterior, au avut loc consultări corespunzătoare cu partenerii din Rusia și autoritățile contează pe soluționarea pozitivă a acestei chestiuni.