CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Regatul Țărilor de Jos va continua să sprijine Republica Moldova în realizarea agendei sale interne, dar și la nivel european

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la telefon cu Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte. Șefa statului i-a mulțumit pentru menținerea Republicii Moldova în grupul țărilor beneficiare de asistență olandeză pentru dezvoltare.

„Mi-am exprimat speranța că vom fi susținuți în continuare în procesul de transformare a statului. Am menționat, în special, ajutorul acordat de partenerii olandezi pentru sporirea și consolidarea capacităților autorităților publice locale din Moldova, dar și numeroasele proiecte de susținere a presei independente. De asemenea, am discutat despre cooperarea pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii”, a spus doamna Maia Sandu.

La rândul său, Prim-ministrul Mark Rutte a dat asigurări că Regatul Țărilor de Jos va sprijini Republica Moldova în procesul de transformări interne, precum și în realizarea agendei noastre la nivel european. „În acest context, l-am invitat pe domnul Rutte să viziteze Republica Moldova, atunci când îi va permite agenda”, a afirmat Președintele Maia Sandu.