Președintele consideră o mare greșeală decizia Biroului permanent al Parlamentului de „neparticipare” a ţării noastre la şedinţa Adunării Interparlamentare a CSI

 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon consideră că CSI este o structură regională importantă şi Moldova ar trebui să abordeze în mod serios posibilităţile şi mecanismele disponibile în cadrul colaborării cu ţările CSI.

Este evident că această decizie a fost luată nu în interesele statului şi poporului moldovenesc, ci în interesele conducerii Partidului Democrat şi ale majorităţii parlamentare pe care acesta o ţine sub control”, a menționat șeful statului.

În legătură cu aceasta, Igor Dodon a subliniat că delegaţiaRepublicii Moldova, în frunte cu liderul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, va participa la lucrările Adunării Interparlamentare a CSI de la Sankt Petersburg şi ne va reprezenta ţara cu demnitate.

”În calitate de preşedinte al Republicii Moldova, voi asigura participarea reprezentanților Moldovei la toate şedinţele CSI şivoi participa personal la Summit-ul şefilor statelor CSI, care va avea loc la Moscova în octombrie, curent”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că mai devreme, șeful statului a venit cu iniţiativa de a-i întoarce Moldovei dreptul de a exercita preşedinția în CSI în anul 2018 sau, cel tîrziu, în anul 2019, drept de la care s-a refuzat Nicolae Timofti în anul 2016.