Președintele țării a vizitat satul Cocieri din raionul Dubăsari

În continuarea vizitei de lucru, Președintele Republicii Moldova a traversat rîul Nistru cu feribotul și a mers la segmentul de șosea Dubăsari – Cocieri – Roghi, care se află în construcție și are lungimea de 2,4 km. Suma totală a investițiilor constituie 2,8 milioane de lei. Finalizarea acestui proiect va conduce la îmbunătățirea logisticii în această regiune a raionului Dubăsari.

În cadrul discuțiilor cu inginerii și constructorii, Igor Dodon a subliniat faptul că realizarea programului național „Drumuri bune pentru toți” care prevede investiții mari în construcția sau reabilitarea drumurilor din Moldova, va continua și guvernul va finanța lucrările în volum deplin.

În continuare, șeful statului a vizitat punctul de acordare a asistenței medicale urgente din satul Cocieri, unde sunt deserviți locuitorii din toate localitățile de pe platoul Cocieri, inclusiv cetățeni ai Republicii Moldova, care locuiesc în orașul Dubăsari. În anul 2018, clădirea respectivă a fost reabilitată.

De asemenea, Igor Dodon a vizitat și secția medicilor de familie din satul Cocieri. Această clădire a fost construită în anul 2014, iar în prezent aici activează trei medici de familie, precum și un stomatolog, un felcer laborant și șapte asistente medicale.

De menționat că aici serviciile medicale sunt acordate cetățenilor Republicii Moldova care au depus cererile respective și care locuiesc nu doar în satul Cocieri, dar și în localitățile controlate de autoritățile din regiunea transnistreană.