CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a vizitat două întreprinderi din satul Dancu, raionul Hîncești

În satul Dancu din raionul Hîncești, șeful statului a vizitat două întreprinderi.

Este vorba de SA „Dancu Tabița”, o mini fabrică de familie, care funcționează de 15 ani, și care se ocupă de producerea și realizarea laptelui, iar în ultimii cinci ani – și a cașcavalurilor. Produsele se vând cu succes în marile rețele comerciale din Moldova.

În fabrică activează peste 20 de persoane. Compania deține propria turmă de vite – 30 de capete, însă, pentru realizarea volumului de producție planificat, aceasta trebuie majorată până la 40 de capete.

Tot în această localitate activează fabrica de textile „Cris Collection”, situată într-o clădire cu două etaje, deschisă în luna februarie curent. Inițial, aici se cosea îmbrăcăminte pentru femei și bărbați, dar, din cauza pandemiei, întreprinderea s-a reprofilat în producerea măștilor și a halatelor medicale - mărfuri ce sunt solicitate pe larg.

Igor Dodon a adresat sincere mulțumiri conducerii și colectivelor de lucrători de la ambele întreprinderi pentru dedicație și entuziasm, datorită cărora, în satul Dancu au fost create locuri de muncă și se dezvoltă economia regională. Președintele a comunicat angajaților faptul că Guvernul a lansat realizarea programului de susținere a agriculturii, dar și a businessului mic și mijlociu.