CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a declarat că va semna demisia actualilor miniștri și nu va accepta noile candidaturi

Igor Dodon a declarat că democrații au încercat să facă o surpriză de proporții înainte de sărbători, dar nu cred că cetățenii vor aprecia această surpriză ca fiind pozitivă și plăcută.

”Am văzut în lista candidaturilor mai multe nume cunoscute, de tristă faimă, care s-au compromis politic. Unii dintre aceștia au demonstrat și inconsecvență, și lipsă de profesionalism, și oportunism regretabil. Locul unora dintre ei e la răcoare, nu în fotolii de vicepremier”, a spus șeful statului.

Prin urmare, Igor Dodon a declarat că va semna demisia actualilor miniștri, însă nu va accepta noile candidaturi, refuzînd propunerea democraților.

În opinia șefului statului, majoritatea parlamentară comite o eroare serioasă prin această așa-numită reformă de cadre. ”Este evident că Guvernul devine mai politizat acum. Totul e cusut cu ață albă, algoritmul e vizibil. Iar revolta cetățenilor va spori”, a subliniat președintele.

Totodată, Igor Dodon a menționat că are încredere că cetățenii înțeleg subtilitățile acestei mișcări politice și îi vor da o apreciere negativă pe potrivă, atît acum, cît mai ales la următoarele alegeri parlamentare.