CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a avut o întrevedere cu primarii câtorva sate din raionul Criuleni

În satul Măgdăcești, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu primarii câtorva sate din raionul Criuleni.

Părțile au discutat mai multe probleme de ordin social, pentru soluționarea cărora autoritățile locale mizează pe susținerea autorităților centrale.

Astfel, s-a menționat necesitatea construcției unei clădiri noi la stația de epurare și extinderii unui teren al rețelei de canalizare din satul Măgdăcești.

De asemenea, șefului statului i-a fost adresată solicitarea de a contribui la identificarea surselor financiare pentru construcția unui teren de sport în această localitate.

O altă problemă semnalată vizează insuficiența microbuzelor pentru necesitățile transportului public. Potrivit afirmațiilor interlocutorilor Președintelui, această chestiune ține de competența Agenției Naționale Transport Auto, însă primarii nu pot găsi limbaj comun cu această instituție.

Igor Dodon a dat asigurări că va contribui la soluționarea problemelor enunțate, subliniind că susținerea regiunilor este una din prioritățile guvernării actuale, în special în domeniul reabilitării drumurilor, a infrastructurii și obiectelor de menire socială.