Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, au participat la inaugurarea Centrului comercial Keramin

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, au participat astăzi, 25 septembrie a.c., la inaugurarea Centrului comercial Keramin din capitală.

Președintele Nicolae Timofti a salutat succesele înregistrate de întreprinderea mixtă moldo-belarusă, specializată în producerea și comercializarea plăcilor ceramice. „Calitatea înaltă și designul modern al ceramicii belaruse au câștigat încrederea și recunoștința multor cumpărători moldoveni. Doresc să-mi exprim întreaga gratitudine față de partea belarusă pentru investițiile făcute în țara noastră și pentru crearea de noi locuri de muncă”, a spus șeful statului.

Nicolae Timofti a pledat pentru impulsionarea relațiilor economice bilaterale, menționând disponibilitatea producătorilor din Republica Moldova de a livra pe piața din Republicii Belarus produse moldovenești de calitate.

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat că exemplul firmei mixte moldo-belaruse demonstrează potențialul ascendent al cooperării bilaterale, precizând că în urma tratativelor purtate la Chișinău părțile au convenit majorarea schimburilor comerciale reciproce de la 400 de milioane de dolari la 1 miliard de dolari. (video: https://www.youtube.com/watch?v=6a4nOekLk_w&feature=youtu.be)

Cei doi șefi de stat s-au întreținut cu reprezentanții comunității belaruse din Republica Moldova, care i-au informat despre crearea la Chișinău a Centrului cultural belarus ”Yanka Kupala”.

În după-amiaza acestei zile președintele Nicolae Timofti l-a condus pe Alexandr Lukașenko la Aeroportul Internațional Chișinău, unde cei doi șefi de stat au purtat convorbiri tête-à-tête. La ora 14.00 avionul președintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a decolat spre Minsk.