Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de felicitare președintelui ucrainean, Petro Poroshenko, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de felicitare președintelui ucrainean, Petro Poroshenko, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, marcată pe 24 august.

Prezentăm textul integral al mesajului:

„Excelență,

În numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, am onoarea și deosebita plăcere să Vă adresez Dumneavoastră personal, precum şi întregului popor ucrainean, sincere şi cordiale felicitări cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei.

Am ferma convingere că tradiționalele relații de bună vecinătate, prietenie şi colaborare reciproc avantajoasă, existente între Republica Moldova şi Ucraina, vor cunoaște și pe viitor o dezvoltare ascendentă. Realizarea coerentă și cu succes, de către țările noastre, a cursului de integrare europeană deschide noi oportunități pentru aprofundarea cooperării bilaterale.

Cu părere de rău, sărbătoarea de astăzi în Ucraina este umbrită de desfăşurarea confruntărilor armate și vărsarea de sânge în regiunile Lugansk și Doneţk. Sprijinind eforturile conducerii Ucrainei în vederea soluționării definitive a crizei, îmi exprim speranța că poporul ucrainean va depăși încercările teribile și, în cel mai scurt timp, va reveni la o viață liniștită, într-o țară integră şi prosperă.

Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea distinsei mele considerații.”