Președintele Republicii Moldova a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați

În cadrul unei ceremonii oficiale, care a avut loc la Reședința de Stat, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați: E.S. Sardar Mohammad Rahman Oghli, Ambasador al Republicii Islamice Afganistan cu reședința la Kiev; E.S. Ahmar Azeth, Ambasador al Republicii Indonezia cu reședința la București; E.S. Søren Jensen, Ambasador al Regatului Danemarcei cu reședința la București; E.S. Lino Bianco, Ambasador al Republicii Malta cu reședința la Malta; E.S. Zhusupbek Sharipov, Ambasador al Republicii Kîrgîze cu reşedinţa la Kiev.

În cursul discuțiilor, șeful statului a urat fiecărui diplomat succes în exercitarea mandatului în ţara noastră. Totodată, Igor Dodon a menționat că pledează pentru un dialog politic activ între Republica Moldova şi țările pe care le reprezintă, precum şi pentru menținerea unui schimb eficient de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relațiilor bilaterale.

În acest context, Președintele țării și-a exprimat speranța că acreditarea noilor ambasadori în Republica Moldova va impulsiona valorificarea potențialului de cooperare existent în toate domeniile de interes comun.