CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o discuție cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o discuție în format de videoconferință cu E.S. Zhang Yinghong, Ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

Oficialii au discutat un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun.

În mod special interlocutorii au subliniat necesitatea realizării vizitei de stat a Președintelui Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, planificată, inițial, pentru finele lunii martie curent, dar amânată din cauza pandemiei.

Părțile au reiterat interesul reciproc față de organizarea acestei vizite, în cadrul căreia urmează a fi semnate acorduri bilaterale importante, ce vor conduce la consolidarea semnificativă a cooperării moldo-chineze.

În contextul luptei comune împotriva răspândirii în continuare a COVID-19, șeful statului a exprimat recunoștință conducerii Chinei pentru ajutorul permanent acordat țării noastre sub formă de livrări a diferite mijloace de protecție, dar și de echipament medical, inclusiv în cadrul programelor de caritate.

Totodată, Igor Dodon a fost informat că la momentul actual în China se desfășoară faza finală a testelor clinice pentru vaccinul împotriva coronavirusului, care ar putea fi lansat până la sfârșitul anului 2020. În legătură cu aceasta, oficialii au discutat posibilitatea de acordare a vaccinurilor pentru cele mai vulnerabile categorii de cetățeni ai Republicii Moldova.