CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti i-a transmis președintelui Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi, un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării vârstei de 50 de ani

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a transmis astăzi, 8 august a.c., președintelui Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi, un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării vârstei de 50 de ani.

Prezentăm textul integral al mesajului:

„Stimate Domnule Nicolae Juravschi,

În această zi de mare semnificație pentru Dumneavoastră, zi în care împliniți frumoasa vârstă de 50 de ani, am deosebita plăcere să Vă adresez cordiale felicitări însoțite de cuvinte de admirație și recunoștință pentru realizările pe care le-ați înregistrat în calitate de canoist și organizator al mișcării sportive.

Destinul a vrut să Vă nașteți în Secelar, cum este numită în tradiția populară luna august, și, ca rezultat al unei munci asidue, al exigenței și responsabilității deosebite ce Vă caracterizează, ați secerat roade mari, printre care: două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Seul, opt medalii de aur la campionate mondiale, medalia de argint la Jocurile Olimpice de Vară de la Atlanta – prima medalie olimpică pentru Republica Moldova și titlul de cel mai bun sportiv moldovean al secolului XX. Datorită eforturilor depuse de Dumneavoastră, Imnul de Stat al Republicii Moldova a fost intonat pe diferite stadioane ale lumii.

Faptul că, acum paisprezece ani, Adunarea Generală a Comitetului Național Olimpic V-a încredințat mandatul de președinte al Forului Sportiv Suprem al țării a însemnat recunoașterea meritelor Dumneavoastră, dar și expresia încrederii că și în această nouă calitate veți acționa cu aceeași dăruire de sine. Și astăzi putem afirma că pe parcursul acestor ani Comitetul Național Olimpic a fost și rămâne promotor consecvent al sportului și mișcării olimpice, contribuie substanțial la pregătirea sportivilor de performanță și astfel la crearea unei bune imagini atât a sportului din Republica Moldova, în particular, cât și a țării noastre, în general.

Împreună cu tradiționalul La Mulți Ani, Vă urez, Stimate Domnule Juravschi, să aveți parte de sănătate, de multe clipe fericite alături de cei dragi și de noi împliniri. Rămâneți și în continuare fidel nobilelor idealuri ale olimpismului și Devizei  Olimpice „Citius, Altius, Fortius”.

Cu deosebită considerație, Nicolae Timofti”