Președintele Nicolae Timofti a declarat ziua de 29 iunie a.c. zi de doliu național, în legătură cu moartea scriitorului Dumitru Matcovschi

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat ziua de 29 iunie a.c. zi de doliu național, în legătură cu moartea poetului, prozatorului, dramaturgului și publicistului Dumitru Matcovschi.

În decretul semnat de șeful statului se menționează că în ziua de 29 iunie 2013, în toate localităţile republicii:

• vor fi arborate în bernă drapelele de stat

• la ora 12.00 se va cinsti memoria scriitorului academician Dumitru Matcovschi prin păstrarea unui moment de reculegere

• Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” va organiza transmiterea în direct a ceremoniei funeraliilor scriitorului academician Dumitru Matcovschi.

De asemenea, prin decret se recomandă autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor să renunţe la desfăşurarea, în ziua de 29 iunie 2013, a acţiunilor distractive de masă, iar redacţiilor ziarelor, posturilor de radio şi televiziune li se recomandă să ţină cont de specificul zilei de 29 iunie 2013 la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor din această zi.