CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 14 aprilie a.c, o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Polone, Donald Tusk, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Polonia, la invitația omologului său, Bronislaw Komorowski.

Șeful statului a mulțumit autorităților de la Varșovia pentru solidaritatea exprimată în contextul situației regionale tensionate și încrederea acordată Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Nicolae Timofti a remarcat asistența financiară și logistică oferită de Polonia în vederea ralierii țării noastre la standardele comunitare.

Premierul Donald Tusk a declarat că Republica Moldova și pe viitor poate conta pe ajutorul prietenilor săi din Uniunea Europeană.

Oficialul polonez a salutat progresele înregistrate de țara noastră pe calea reformelor, declarând că semnarea în viitorul apropiat a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va reprezenta un pas ireversibil spre o societate democratică și prosperă. „După semnarea acestui document, discuțiile cu privire la cursul de dezvoltare a Republicii Moldova, cu certitudine, vor scădea din intensitate”, a spus Donald Tusk.

Șeful Guvernului de la Varșovia a subliniat importanța cooptării reprezentanților minorităților naționale în demersul societății cu privire la integrarea țării în Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Republicii Polone a salutat prezența în delegația oficială a Republicii Moldova a reprezentanților Găgăuziei și municipiului Bălți. „Acest fapt reprezintă un răspuns dat celor care vorbesc despre limitarea drepturilor minorităților naționale în Republica Moldova”, a declarat Donald Tusk.

În după-amiaza acestei zile, președintele Nicolae Timofti a avut întrevederi cu  mareșalul Seimului, Ewa Kopacz, și cu președintele Senatului, Bogdan Borusewicz.