CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu membrii grupului de prietenie Franța-Moldova din Adunarea Națională a Republicii Franceze

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 16 aprilie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu membrii grupului de prietenie Franța-Moldova din Adunarea Națională a Republicii Franceze.

Șeful statului a apreciat drept excelente relațiile de prietenie dintre Republica Moldova și Franța, menționând interesul cetățenilor moldoveni pentru limba și cultura franceză. „Republica Moldova este singura țară post-sovietică membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. Apartenenţa ambelor state la spaţiul francofoniei ar putea contribui la dezvoltarea relaţiilor de cooperare în diverse domenii de interes reciproc”,  a spus Nicolae Timofti.

Președintele Timofti a mulțumit autorităților de la Paris pentru sprijinirea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, precizând că semnarea Acordului de Asociere cu UE marchează o etapă importantă pe agenda europeană a țării.

Membrii delegației franceze din care fac parte deputații Frédéric Reiss, Catherine Quere, Thierry Mariani, Denis Jacquat, Jérôme Lambert, Jean-Louis Roumegas și  Damien Cesselin au apreciat progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău  în procesul de modernizare a societății. „Adoptarea de către Republica Moldova  a standardelor și valorilor UE va facilita procesul de integrare a țării în spațiul comunitar”, a opinat Frédéric Reiss.

Parlamentarii francezi s-au declarat convinși că Republica Moldova are vocație europeană, pledând pentru intensificarea colaborării dintre cele două state pe toate dimensiunile.

În cadrul întrevederii, părțile și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu degradarea climatului de securitate din această zonă a Europei în urma evoluțiilor din Ucraina.

Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale a Republicii Franceze numără 17 deputați.