Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Maia Panjikidze, ministrul de Externe al Georgiei

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 4 octombrie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Maia Panjikidze, ministrul de Externe al Georgiei.

Șeful statului și-a exprimat speranța că relațiile de prietenie dintre cele două state, precum și gesturile de solidaritate ale partenerilor occidentali, vor facilita parcursul comun de integrare europeană al Republicii Moldova și Georgiei.

Nicolae Timofti a declarat că Republica Moldova a pășit pe calea modernizării, guvernul aplicând politici ce ar permite edificarea unui stat de drept, în care drepturile și libertățile cetățenilor să fie respectate. Președintele Republicii Moldova a relevat că optimizarea structurilor administrative, reforma justiției și combaterea corupției sunt prioritare pentru autoritățile de la Chișinău.

Maia Panjikidze, ministrul de Externe al Georgiei, a declarat că guvernul de la Tbilisi nu va renunța la politica de aderare a țării la Uniunea Europeană și la NATO. „Presiunile exercitate de Rusia asupra statelor participante la programul Parteneriatului Estic ne obligă să fim solidari în demersurile noastre. Georgia, la fel ca și Republica Moldova, dorește parafarea Acordului de Asociere cu UE la Summit-ul de la Vilnius. Am constatat că Republica Moldova a avansat enorm pe calea reformelor și suntem gata să preluăm experiența Dvs. în toate domeniile”, a spus diplomatul.

În cadrul discuțiilor, Nicolae Timofti și Maia Panjikidze au reiterat interesul ambelor părți pentru intensificarea relațiilor bilaterale.