CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Delegația Parlamentului European la Comisia parlamentară de cooperare Uniunea Europeană – Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit astăzi, 25 martie a.c., la Reședința prezidențială, Delegația Parlamentului European la Comisia parlamentară de cooperare Uniunea Europeană – Republica Moldova, condusă de europarlamentarul Monica Macovei.

Șeful statului a salutat desfășurarea la Chișinău a Reuniunii a 18-a a Comisiei Parlamentare de Cooperare, pe care a calificat-o drept eficientă și extrem de utilă pentru raporturile țării noastre cu Uniunea Europeană.

Președintele Timofti a reiterat dorința Republicii Moldova de a grăbi semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și voința țării noastre de a își îndeplini angajamentele față de partenerii europeni.

Europarlamentarul Monica Macovei a consimțit că, în condițiile actuale de criză politică din regiune, este necesar din partea Uniunii Europene un răspuns pe măsură pentru aspirațiile Republicii Moldova, în sensul devansării datei semnării Acordului de Asociere pentru o perioadă cât mai apropiată.

Nicolae Timofti și Monica Macovei au mai discutat în cadrul întrevederii despre situația din regiune, atmosfera din localitățile din sudul și estul Republicii Moldova și procesul de reformare a sistemului judecătoresc.

Cei doi oficiali s-au referit în particular la situația școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și nevoia de implicare a factorilor europeni în protejarea învățătorilor și elevilor din aceste școli.

La întâlnirea șefului statului cu Delegația Parlamentului European la Comisia parlamentară de cooperare Uniunea Europeană – Republica Moldova a participat și șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.