Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze, Gerard Guillonneau

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 27 iunie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze, Gerard Guillonneau, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Șeful statului a apreciat drept excelente relațiile bilaterale și a mulțumit domnului Gerard Guillonneau pentru eforturile sale în vederea impulsionării colaborării moldo-franceze în toate domeniile. „Există multiple premise pentru a dezvolta în continuare un parteneriat durabil. Suntem două ţări care împărtăşesc aceleaşi valori europene, dar și pe cele ale francofoniei”, a spus Nicolae Timofti.

Președintele Republicii Moldova a menționat sprijinul Franței acordat autorităților de la Chișinău în demersul de integrare europeană, subliniind importanța transferului experienței partenerilor occidentali în procesul de modernizare a societății.

Ambasadorul Republicii Franceze, Gerard Guillonneau, a salutat semnarea astăzi, la Bruxelles, a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, exprimându-și convingerea că cetățenii moldoveni vor folosi această oportunitate istorică de a se ralia familiei popoarelor europene.

„Republica Moldova, prin cultura și istoria sa, are vocație europeană. Pentru ca instituțiile statului să corespundă rigorilor Uniunii Europene, autoritățile de la Chișinău trebuie să efectueze reforma justiției, să combată corupția, să implementeze programe de dezvoltare rurală. Asemenea acțiuni se vor bucura întotdeauna de susținerea Franței”, a declarat diplomatul.