Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania, Matthias Meyer

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 26 iunie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu domnul Matthias Meyer, ambasadorul Republicii Federale Germania, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră.

Șeful statului a mulțumit ambasadorului pentru contribuția sa la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-germane. „Este simbolic faptul că misiunea Dumneavoastră a debutat cu organizarea vizitei la Chișinău, pe 22 august 2012, a cancelarului federal Angela Merkel, care a transmis un mesaj de susținere pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova”, a spus Nicolae Timofti.

Președintele Republicii Moldova a apreciat asistența tehnică și financiară acordată de Germania în cadrul programelor de consolidare a instituțiilor democratice din țara noastră, precum și contribuția investitorilor germani la dezvoltarea economiei naționale. Nicolae Timofti și-a exprimat convingerea că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană va impulsiona colaborarea bilaterală în toate domeniile.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Matthias Meyer, a reconfirmat sprijinul ferm pe care țara sa îl acordă Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

„Poporul Republicii Moldova aparține familiei europene. Cetățenii trebuie informați despre avantajele Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, ca la scrutinul parlamentar din toamnă să facă alegerea potrivită pentru viitorul țării”, a spus Matthias Meyer.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti și Matthias Meyer au făcut un schimb de opinii cu privire la situația regională complexă.