CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o discuție telefonică cu președintele României, Traian Băsescu, pe tema integrării europene a țării noastre

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 21 martie a.c., o discuție telefonică cu președintele României, Traian Băsescu, pe tema integrării europene a țării noastre.
 
Traian Băsescu, care a reprezentat România la Consiliul European de primăvară, desfășurat ieri la Bruxelles, i-a transmis președintelui Timofti decizia statelor europene de a devansa pentru cel târziu luna iunie termenul de semnare a Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. 
 
„Domnule președinte Timofti, v-am promis sprijinul României în acest sens și m-am ținut de cuvânt”, a spus șeful statului român, referindu-se la discuția pe această temă pe care cei doi șefi de stat au avut-o miercuri, 19 martie a.c., la Iași. La întrevederea de acum 2 zile, președinții Republicii Moldova și României au vorbit despre necesitatea de a urgenta semnarea Acordului de Asociere și dorința Republicii Moldova de a i se oferi de către Uniunea Europeană o perspectivă clare de aderare la spațiul european, date fiind noile condiții geopolitice din regiune.
 
Nicolae Timofti i-a mulțumit omologului său român pentru modul exemplar în care România susține cauza europeană a Republicii Moldova. Șeful statului a reiterat importanța pentru țara noastră a susținerii politice și economice din partea statelor Uniunii Europene. „Republica Moldova are încă vulnerabilități pe care le poate depăși doar cu sprijinul partenerilor săi internaționali”, a notat Nicolae Timofti.