CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Moldovei a vizitat spitalul raionul din Taraclia

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Ivan Paslari, președintele raionului Taraclia, au mers la spitalul raional unde se tratează 19 pacienți diagnosticați cu COVID-19. De la începutul epidemiei, în această instituție medicală au urmat tratamentul 188 de persoane infectate cu coronavirus, șase dintre care au decedat.

Spitalul are o capacitate de 108 paturi, iar statele de personal constituie circa 200 de persoane. Totodată aici se resimte o insuficiență acută de cadre – lipsește o jumătate din numărul necesar de lucrători.

În context, Igor Dodon l-a informat pe directorul spitalului, Valeriu Jelev, despre faptul că astăzi, Guvernul Republicii Moldova și-a asumat răspunderea pentru realizarea mai multor programe social-economice de importanță majoră, inclusiv pentru dublarea salariilor tuturor lucrătorilor medicali din țară, care se va face în trei etape.

De asemenea, șeful statului a transmis administrației instituției Diplomele de Onoare ale Președintelui, care vor fi înmânate cadrelor medicale din spital, în semn de înaltă apreciere a profesionalismului lor, dăruirea și eforturile enorme pe care le depun în combaterea răspândirii coronavirusului.