Președintele Maia Sandu: „Vă îndemn să ne protejăm și să ne vaccinăm, pentru a ne păstra sănătatea și libertatea de călătorie”

Republica Moldova a fost adăugată pe lista țărilor, ai căror cetățeni pot intra fără restricții pe teritoriul Uniunii Europene, prezentând dovada vaccinării cu un vaccin recunoscut în UE sau un test negativ la Covid-19. Decizia Uniunii Europene are un caracter de recomandare pentru statele-membre.

„Această decizie ne redă posibilitatea de a călători și a ne revedea oamenii dragi”, a subliniat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Totodată, șefa statului a precizat că, pentru a fi admisă în așa-zisa „zonă verde”, fiecare țară a fost analizată minuțios, pe prim-plan fiind puși atât indicii sanitari și epidemiologici, cât și măsurile luate pentru a ține sub control virusul. Dar această listă este în continuă revizuire și depinde de situația la zi.

„Vă îndemn ca, în continuare, să ne protejăm și să ne vaccinăm. Este unul dintre criteriile-cheie pentru ca țara noastră să se mențină în această listă, iar noi să ne păstrăm sănătatea și libertatea de călătorie”, a menționat Președintele Maia Sandu.