Președintele Maia Sandu, în discuție cu lideri de opinie preocupați de reforma justiției și combaterea corupției

Acțiuni ferme pentru combaterea corupției și reforma justiției, ca factori-cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova - sunt subiectele pe care Președintele Maia Sandu le-a abordat astăzi, în cadrul unei întâlniri neformale, cu mai mulți lideri de opinie preocupați de această tematică. Șefa statului le-a vorbit despre eforturile pe care Președinția le întreprinde pentru a dinamiza procesele atât în plan intern, în discuțiile cu instituțiile naționale de profil, cât și în dialogul cu partenerii externi.

Participanții la discuție - reprezentanți ai mass-media și ai sectorului asociativ - și-au expus propria lor viziune asupra domeniilor cele mai vulnerabile în materie de riscuri de corupție. Ei au menționat că societatea așteaptă schimbări calitative în sectorul justiției, lipsa acestora fiind o adevărată provocare la adresa securității statului, dar și a fiecărui cetățean în parte.

În context, Maia Sandu a menționat că reforma justiției și combaterea corupției rămân prioritatea nr. 1 a mandatului ei și că mizează mult pe susținerea cetățenilor, dar și a partenerilor de dezvoltare, care sunt dispuși să ne ajute în continuare.