CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul celei de-a 29-a aniversări de la fondarea Gărzii de Onoare a Armatei Naționale

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare soldaților și ofițerilor Gărzii de Onoare a Armatei Naționale, cu prilejul aniversării a 29-a de la fondare.

„Această unitate întâmpină înalții oaspeți ai țării noastre și oferă solemnitate și statut ceremoniilor importante pentru Republica Moldova. Soldații și ofițerii Gărzii de Onoare au fost martorii și elementul de legitimare al marilor evenimente din istoria țării. Au reprezentat cu mândrie țara în cadrul misiunilor în străinătate, la parade și ceremonii oficiale ale partenerilor noștri internaționali”, se arată în mesajul Președintelui Maia Sandu.

Cu această ocazie, șefa statului a semnat trei Diplome de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova, care au fost înmânate azi dimineață căpitanului Victor Șipilov, soldatului de clasa întâi Vasile Neagu și soldatului de clasa doi Alexandru Voloc, care își servesc țara în cadrul Gărzii de Onoare.

„Felicit membrii acestei unități speciale și toți foștii soldați care au trecut prin această unitate de elită. Serviciul militar în cadrul Gărzii de Onoare este un privilegiu deosebit și impune purtarea cu mândrie și respect a uniformei - cu șira spinării dreaptă și cu capul sus”, a spus doamna Maia Sandu.