CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a felicitat lucrătorii medicali și farmaciștii: „Sistemului medical trebuie să-i redăm credibilitatea”

De Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, marcată astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare tuturor celor care muncesc în sistemul de sănătate.

„O zi în care aș vrea să onorăm sacrificiul făcut de oamenii din sistemul de sănătate în această pandemie. Sute și mii de oameni care au mers la muncă, de parcă ar fi mers pe un câmp minat, iar mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă.

Trebuie să le redăm medicilor și tuturor angajaților din sector demnitatea profesiei, indiferent dacă lucrează într-un spital de nivel republican sau într-un mic centru medical de la sat. Iar sistemului medical trebuie să-i redăm credibilitatea.

Despre asta îmi doresc să fie această zi - despre o profesie demnă practicată în condiții demne. Vă îndemn să muncim împreună pentru aceasta - în memoria celor care s-au jertfit la datorie și în numele unui viitor comun mai bun!”, se arată în mesajul Președintelui Maia Sandu.

Mesajul integral al doamnei Președinte poate fi văzut aici: https://youtu.be/KbBC7duPoh8

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată în fiecare an în a treia duminică a lunii iunie.