Președintele Maia Sandu a discutat cu reprezentanții Ministerului Sănătății despre probleme întâmpinate în lupta cu pandemia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi cu noii secretari de stat și cu șefii de direcție ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a afla ce probleme întâmpină ministerul în lupta cu pandemia și cu ce poate ajuta Președinția.

„Am vorbit despre planul de răspuns la infecția cu Covid-19 și despre aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS din 13 martie, necesare pentru a atenua presiunea pe sistemul de sănătate și pentru a opri răspândirea virusului. În special, ne-am referit la suplimentarea locurilor spitalicești, la elaborarea unui mecanism de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, la mărirea capacității de testare și la asigurarea supravegherii stricte a tratamentului cazurilor ușoare și moderate”, a spus doamna Maia Sandu.

Șefa statului a mai discutat cu responsabilii din sănătate despre necesitatea creșterii capacității de vaccinare în următoarele săptămâni și accelerarea procesului pentru a trece mai repede la etapa a doua din planul de vaccinare.

De asemenea, Președintele Maia Sandu a solicitat urgentarea discuțiilor cu producătorii și asigurarea procurării cât mai rapide a vaccinurilor. „Scopul nostru comun este să oprim răspândirea virusului și să salvăm cât mai multe vieți. Este nevoie de un efort consolidat al instituțiilor pentru a reuși să oprim pandemia. Tocmai de aceea, voi continua să depun toate eforturile pentru a obține vaccin, echipamente medicale, generatoare de oxigen, medicamente și alt ajutor necesar pentru sistemul de sănătate și cetățeni”, a subliniat șefa statului.