Președintele l-a numit pe juristul Serghei Mișin în funcția de consilier pentru relații interetnice

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat Decretul cu privire la numirea în funcția de consilier pentru relații interetnice a dlui Serghei Mișin, doctor în drept, membru al Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele RM.

Anterior, șeful statului a promis desemnarea unui consilier pe domeniul respectiv drept răspuns la numeroasele adresări ale organizațiilor etnoculturale din Moldova. “O treime din populația Moldovei este constituită din reprezentanți ai altor grupuri etnice, decît moldoveni, iar una dintre principalele sarcini ale șefului statului este de a menține legătura permanentă a Administrației cu aceste organizații și asigurarea păcii și a bunei înțelegeri în societate”, a specificat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele a menționat că în istoria Republicii Moldova, nu a existat consilier prezidențial pentru relații interetnice. “În același timp, în componența Consiliului Societății Civile pe lîngă Președinte funcționează, din anul 2017, comisia pentru relații interetnice, sub conducerea Elenei Beleacova, un specialist cunoscut cu experiență vastă în acest domeniu”, a subliniat Igor Dodon.