Nicolae Timofti: „Implementarea proiectelor FAO va permite creșterea competitivității produselor agricole pe piețele externe”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 7 aprilie a.c., o întrevedere cu Jose Graziano da Silva, directorul general al Organizației pentru Agricultură și Alimentație a Națiunilor Unite (FAO).

Șeful statului a salutat prezența la Chișinău a reprezentantului ONU cu prilejul semnării Acordului între Organizația pentru Agricultură și Alimentație a Națiunilor Unite și Guvernul Republicii Moldova în vederea deschiderii Reprezentanței oficiale a FAO în Republica Moldova.

Președintele Nicolae Timofti și-a exprimat convingerea că programele implementate de Organizația pentru Agricultură și Alimentație a ONU în colaborare cu autoritățile Republicii Moldova vor contribui la dezvoltarea agriculturii, îmbunătăţirea nutriţiei şi asigurarea siguranţei alimentare a populației.

Nicolae Timofti a mulțumit pentru contribuția valoroasă a FAO în scopul dezvoltării durabile a agriculturii Republicii Moldova, menționând proiectele de prevenire a poluării cauzate de utilizarea pesticidelor, dezvoltarea sectorului semincer al țării, asistența pentru recensământul general agricol și programul de cooperare tehnică.

Domnul Jose Graziano da Silva a declarat că deschiderea Reprezentanței FAO la Chișinău va permite experților organizației să ofere consultanță Guvernului Republicii Moldova la ajustarea politicilor agricole și dezvoltării rurale la standardele și rigorile Uniunii Europene, conservarea și managementul resurselor naturale, precum și gestionarea riscurilor dezastrelor.

În cadrul întrevederii, președintele Nicolae Timofti a subliniat importanța dezvoltării și modernizării sectorului agrar al țării. „Implementarea proiectelor de asistență tehnică oferite de FAO va permite crearea unor noi locuri de muncă pentru populația de la sate și creșterea competitivității produselor agricole pe piețele externe”, a precizat Nicolae Timofti.