Nicolae Timofti i-a felicitat pe angajații SIS cu prilejul celei de-a 22–a aniversări de la crearea organelor securității statului

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a felicitat astăzi, 9 septembrie a.c., pe angajații Serviciului de Informații și Securitate cu prilejul celei de-a 22–a aniversări de la crearea organelor securității statului.

În cadrul unei reuniuni festive cu participarea ofițerilor SIS, șeful statului a formulat noi exigențe pentru angajații instituției.

„Analizele şi informaţiile Serviciului trebuie să fie calitative și exacte, să conţină elemente ce ar facilita procesul de luare a deciziilor la nivel politic. Actualele transformări de modernizare şi dezvoltare a SIS au ca obiectiv integrarea organică a instituţiei în structurile şi mecanismele funcţionale ale statului de drept, şi atașarea instituției la principiile societăţilor cu democraţie avansată”, a spus Nicolae Timofti.

Șeful statului a subliniat importanța procesului de integrare europeană pentru viitorul țării. „Summit-ul de la Vilnius va estima eforturile noastre comune de aliniere la standardele europene. Trebuie să știm să prevenim și să anihilăm încercările venite din exteriorul și interiorul țării, de a periclita parcursul european al Republicii Moldova. Activitatea instituției Dumneavoastră capătă, în aceste condiții, noi valențe. Ea este importantă pentru funcționarea eficientă a întregului aparat de stat”, a spus Nicolae Timofti.

Președintele țării a pledat pentru perfecționarea cadrului normativ și oferirea angajaților SIS mijloacelor și mecanismelor adaptate rigorilor unei societăți moderne.

La sfârșitul reuniunii, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Corman, a vizitat mai multe birouri renovate, dotate cu aparataj modern, din sediul Serviciului de Informații și Securitate.