Igor Dodon a vizitat mănăstirea de lângă satul Țigănești, raionul Strășeni

Președintele țării, Igor Dodon, a vizitat mănăstirea de lângă satul Țigănești, raionul Strășeni. În prezent, pe teritoriul acesteia sânt trei biserici: Adormirea Maicii Domnului (a fost construită în anul 1725, apoi a fost reorganizată și reconstruită de câteva ori), Sfântul Nicolae (1868) și Biserica în cinstea icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduitor” (2009).

Actualmente, complexul monahal reprezintă un ansamblu de arhitectură unic, care a devenit și Parc Național. Acest loc a devenit o atracție pentru turiștii doritori de a admira peisajul, dar și de a vizita biblioteca impresionantă unde sânt depozitate cărţi vechi de peste o sută de ani.

Șeful statului a discutat cu arhimandritul Irinarie despre problemele actuale ale mănăstirii. Președintele țării a promis ajutor în finalizarea lucrărilor de construcție a unui hotel cu capacitatea de 50 de locuri pentru pelerini și pentru reparația acoperișului chiliilor în care trăiesc călugării. Igor Dodon s-a rugat pentru pace în țară și pentru bunăstarea poporului nostru.