Igor Dodon a vizitat gimnaziul din satul Ustia și doi agenți economici

Președintele Republicii Moldova a vizitat gimnaziul din satul Ustia unde în prezent dna directoare, Tomaş Valentina, conduce un colectiv format din 25 de cadre didactice care instruiesc 283 de elevi. Igor Dodon a discutat cu conducerea instituției de învățământ despre problemele cu care se confruntă precum și despre procesul de instruire a elevilor la distanță. Totodată, Președintelui i s-a comunicat că acoperișul gimnaziului necesită reparație, dat fiind faptul că acesta este spart, iar când plouă, apa pătrunde în clădire. Șeful statului a remarcat că autoritățile vor identifica surse financiare pentru a soluționa problema respectivă.

Apoi Igor Dodon a vizitat doi agenți economici. Primul este SRL „ELVITIS COM” care deține cea mai mare pepinieră viticolă din țară. 70% din recoltă este comercializată în țară, iar 30% este exportată. Gospodăria țărănească mai deține livezi de măr, cireși și alte culturi, pe o suprafață totală de 285 de hectare. În prezent, aici muncesc circa 130 de persoane.

Cel de-al doilea agent economic este SRL „Star-Agro Grup” care a fost fondat în anul 2008. Acesta dispune de o livadă de cireși pe o suprafață de circa 50 ha, de un depozit frigorific cu o capacitate de 2000 de tone, care în prezent se află în proces de modernizare, precum și de 2 camere de prerăcire.

Șeful statului a apreciat activitatea gospodăriilor agricole, aducându-le mulțumiri agricultorilor pentru munca pe care o depun zilnic, în pofida dificultăților cu care se confruntă. De asemenea Președintele a dat asigurări că în cel mai scurt timp guvernarea va lansa mai multe inițiative menite să susțină dezvoltarea sectorului agroindustrial al țării.