CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a participat la deschiderea festivă a Arenei de fotbal pe plajă din Chişinău

Astăzi, Preşedintele ţării, Igor Dodon, alături de deputați în Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanți ai guvernului și primăriei municipiului Chișinău, ai Federației Moldovenești de Fotbal, a participat la deschiderea festivă a Arenei de fotbal pe plajă, situată în parcul „La Izvor”, din sectorul Buiucani al Capitalei.

Stadionul este unul modern, construit în termene record de Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul FIFA și al consiliului municipal Chișinău. Are o capacitate de 1100 de locuri, cu posibilitatea de a adăuga 500 de locuri pentru spectatori.

Arena de fotbal pe plajă va putea fi utilizată anul împrejur, indiferent de timp, inclusiv pentru alte probe de sport, gen volei pe plajă, mini-fotbal sau sporturi de contact. De asemenea, în incinta stadionului vor putea fi organizate diverse evenimente cultural-distractive deoarece stadionul este transformabil, datorită platformei mobile cu suprafață artificială.

Şeful statului a salutat schimbările spre bine care au loc în Chișinău în ultimele luni, sub conducerea edilului capitalei, Ion Ceban. Igor Dodon a menţionat că, în pofida pandemiei sunt construite drumuri și trotuare, sunt amenajate și salubrizate spațiile publice și parcurile, renovate trecerile subterane, demontate panourile publicitare și multe alte acțiuni care transformă capitala într-un oraș modern.

Preşedintele a remarcat că inaugurarea Arenei de fotbal pe plajă este, de asemenea, un exemplu de conlucrare eficientă între municipalitate și Federația Moldovenească de Fotbal. Igor Dodon a subliniat că doar prin conjugarea eforturilor tuturor organelor puterii pot fi realizate astfel de obiective importante.

Şeful statului şi-a exprimat convingerea că arena va găzdui prestigioase competiții sportive încununate cu victorii răsunătoare, iar antrenorii vor educa sportivi care vor duce faima țării noastre peste hotare.