CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a participat la ceremonia de inaugurare a două complexuri sportive din localitățile Congaz și Copceac din UTA Găgăuzia

În cadrul vizitei de lucru în localitățile Congaz și Copceac din UTA Găgăuzia, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ceremonia de inaugurare a două complexuri sportive, care fac parte din programul național de reabilitare a infrastructurii sportive.
 
Complexurile sportive includ terenuri de fotbal, volei, baschet, fitness, spații de odihnă pentru adulți și de joacă pentru copii ș.a.
 
Șeful statului a reiterat importanța dezvoltării sportului în țara noastră și a îndemnat copiii și cetățenii să ducă un mod de viață sănătos.” Practicarea sportului oferă multiple beneficii pentru sănătate, dar și oportunitatea de a socializa. Anume din aceste considerente susțin și încurajez organizarea a cît mai multe evenimente sportive în Republica Moldova”, a menționat Președintele țării.
 
Amintim, că în toamna anului trecut, Igor Dodon a lansat un proiect național de construcție a 300 de complexuri sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale. ”Pe parcursul anului 2018, am planificat inițierea lucrărilor de construcție a circa 100 de terenuri sportive”, a specificat șeful statului.
 
De asemenea, reiterăm, că programul național de reabilitare a infrastructurii sportive se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”.