Igor Dodon a avut o întrevedere cu Veaceslav Volodin, Preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse

În cursul dialogului, părțile au trecut în revistă chestiuni ce ţin de evoluţia relaţiilor moldo-ruse, care au căpătat un impuls serios în urma vizitei oficiale pe care a întreprins-o recent șeful statului la Moscova. Președintele țării a salutat înțelegerile la care au ajuns Preşedinţii Moldovei şi Rusiei. De asemenea, interlocutorii au apreciat nivelul înalt al organizării și eficiența primului Forum economic moldo-rus, care a avut loc în septembrie curent, la Chişinău.

Președintele Republicii Moldova și-a exprimat recunoștința față de Veaceslav Volodin pentru posibilitatea oferită de a rosti un discurs la ședința în plen a Dumei de Stat a Adunării Federale a Rusiei.

”Am subliniat interesul comun în ce privește restabilirea relaţiilor plenare de prietenie şi parteneriat între statele noastre pe toate dimensiunile, inclusiv pe cea interparlamentară. Am menționat că grupul parlamentar de prietenie moldo-rus este cel mai numeros din Parlamentul Moldovei și este condus de Zinaida Greceanîi. Am convenit să întreprindem măsurile necesare pentru a dinamiza activitatea acestui grup parlamentar”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a reiterat că obiectivul strategic al Președintelui Republicii Moldova este edificarea unei politici externe echilibrate între Est și Vest și respectarea cu strictețe a principiului constituțional al neutralității permanente.

De asemenea, șeful statului și-a exprimat încrederea că, după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, se vor deschide noi perspective favorabile pentru aprofundarea parteneriatului strategic cu Federația Rusă.