Franța va susține Republica Moldova în procesul de transformare și modernizare a serviciului public din țară

În cadrul vizitei de lucru la Paris, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ministrul pentru Transformare și Serviciu Public în Guvernul francez, Amélie de Montchalin. Principalul subiect al discuției a fost identificarea domeniilor și a mecanismelor de cooperare pe viitor, care vor impulsiona relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Franceză.

„În mod special, ne-am referit la posibilitatea de a prelua din practicile și din expertiza franceză în transformarea și modernizarea serviciului public din țara noastră, inclusiv la nivel local, prin digitalizare și transparentizare. Doamna Amélie de Montchalin s-a arătat dispusă să pună la dispoziția instituțiilor și funcționarilor publici din Republica Moldova programe de instruire și de profesionalizare, atât pe viu, cât și în format online”, a spus șefa statului.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins o vizită de lucru în Franța, la invitația Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron.