CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Moldovei a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Rusiei

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Oficialii au discutat agenda actuală a relațiilor bilaterale și au constatat cu satisfacție impulsionarea raporturilor de cooperare în cele mai importante domenii.

Părțile au apreciat înalt rezultatele vizitelor pe care le-a efectuat recent șeful statului în FR, precum și vizita ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, la Moscova și negocierile pe care le-a purtat cu Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Igor Dodon a subliniat faptul că aceste vizite contribuie la readucerea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă la nivelul dorit de majoritatea populației țării noastre.

În continuarea întrevederii, interlocutorii au discutat chestiuni ce țin de pregătirea și organizarea celui de-al doilea Forum Economic moldo-rus, care va avea loc la Chișinău, în perioada 19-21 septembrie curent. La eveniment va participa și vicepremierul Federației Ruse Dmitri Kozak, precum și conducători ai regiunilor Rusiei și reprezentanți ai business-ului mare din ambele țări. Numărul total al participanților va fi de aproximativ o mie.

De asemenea, Președintele a reiterat că în capitala țării noastre va avea loc, în zilele de 18-19 septembrie, prima ședință din ultimii trei ani a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, prezidată de ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev și de vicepremierul Republicii Moldova, Vasilii Șova.

Șeful statului și-a exprimat convingerea că ambele evenimente vor deveni o platformă potrivită pentru aprofundarea relațiilor comercial-economice, inclusiv la nivel de regiuni ale celor două state și vor da un nou impuls dezvoltării parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă.