CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Victor Gaiciuc

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu generalul Victor Gaiciuc, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președinte al Uniunii Ofițerilor din RM, președintele Comisiei pentru veteranii Forţelor Armate ai organelor de drept și participanții la conflictele militare, din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele RM.

Părțile au discutat mai multe subiecte ce țin de activitatea Uniunii Ofițerilor, inclusiv planul acțiunilor consacrate marcării în acest an a aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

În context, interlocutorii au subliniat necesitatea efectuării lucrărilor de renovare a Complexului Memorial „Eternitate” și de restaurare a Monumentului ostașilor eliberatori de lîngă Academia de Ştiinţe.

De asemenea, Igor Dodon a examinat solicitarea Uniunii Ofițerilor din RM privind susținerea reconstrucției Aleii Eroilor din cadrul Complexului „Eternitate” și instalarea plăcilor comemorative pentru patru eroi originari din Moldova. Șeful statului a menționat că va acorda sprijinul necesar în acest sens.