CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare Regelui Philippe Al Belgienilor

MAIESTATE,

Cu prilejul Zilei Naţionale a Regatului Belgiei, îmi face o deosebită plăcere să Vă adresez, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, cele mai sincere şi cordiale felicitări, însoţite de urări de pace  şi prosperitate pentru poporul belgian.

Folosesc această frumoasă ocazie pentru a sublinia semnificația deosebită și importanța pe care le acordă țara mea relațiilor de colaborare și prietenie dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei, inclusiv în contextul marcării,  în 2017, a 25 de ani de la stabilirea contactelor diplomatice moldo-belgiene.

De asemenea, țin să-mi exprim recunoştinţa deplină pentru susţinerea acordată țării mele de-a lungul acestei perioade în realizarea procesului  de reformare şi modernizare a statului. Am convingerea că Regatul Belgiei va rămîne şi pe viitor un susținător fidel al Republicii Moldova, iar raporturile bilaterale vor continua să se dezvolte dinamic în beneficiul ambelor noastre popoare.

Reiterînd urările de bunăstare şi progres pentru poporul belgian, Vă rog să acceptaţi, Maiestate, asigurarea înaltei mele consideraţii.