CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj de felicitare adresat Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu prilejul Zilei Victoriei

Stimate Vladimir Vladimirovici,

Vă rog să acceptați sincerele mele felicitări cu ocazia aniversării a 74-a a Marii Victorii. Am toată convingerea că luminoasa amintire a paginilor eroice din istoria noastră comună va rămâne pentru totdeauna în inimile oamenilor.
Ziua de 9 Mai este sacră pentru noi prin faptele de arme și de muncă ale buneilor, taților și mamelor noastre care au suportat cu mult curaj toate ororile și cruzimea războiului timp de 1418 zile.
Ne închinăm cu smerenie în fața memoriei celor căzuți în luptă cu dușmanul viclean, aducînd nemărginite mulțumiri tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, care au salvat lumea de obscurantismul fascist, pentru curajul și eroismul lor fără seamăn de care au dat dovadă pe cîmpurile de luptă, în detașamentele de partizani și în spatele inamicului, și pentru încrederea lor neclintită în Patria lor.
Biruința în Marele Război pentru Apărarea Patriei este izbînda unui popor unit și bine închegat care, în fața teribilei amenințări cu nimicirea, adunîndu-și toate puterile și voința, a ținut piept, prin sacrificii și suferințe enorme, pentru a da ripostă agresorului și a elibera nu numai propria-i țară, dar și multe state din Europa.
Din păcate, lecțiile celui de-Al Doilea Război Mondial nu au fost învățate de toți. În zilele noastre, cînd în multe țări istoria războiului este falsificată de dragul conjuncturii politice iar evenimentele din acei ani sînt puternic denaturate, este mai important ca oricînd ca adevărul despre război să fie transmis din generație în generație.
Stimate Vladimir Vladimirovici,
În această zi de sărbătoare, Vă doresc din tot sufletul, Dumneavoastră și poporului rus prieten, un cer pașnic, unitate, concordie, mult bine și prosperare. Calde felicitări și urări de bine tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Glorie Eternă Eroilor Învingători!

Trăiască Marea Victorie!