CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

M E S A J cu ocazia creării Marelui Stat Major al Armatei Naționale din partea Comandantului Suprem al Forțelor Armate

Cu ocazia aniversării a 27-a de la crearea Marelui Stat Major al Armatei Naționale, adresez ofițerilor, subofițerilor, veteranilor și angajaților civili alese felicitări și urări de bine.

Marele Stat Major al Armatei Naționale, prin atribuțiile legal determinate, are un rol important în pregătirea Forțelor Armate pentru misiunea de apărare a Republicii Moldova. Dispunând de militari cu expertiză și experiență înaltă, Marele Stat Major este structura de bază care asigură menținerea capacității de luptă și realizarea planurilor de dezvoltare a Forțelor Armate.

Sînt ferm convins că baza înființării și dezvoltării acestei structuri importante o constituie anume efectivul. Datorită experienței, profesionalismului, patriotismului și responsabilității de care se dă dovadă, Marele Stat Major își va fortifica pe mai departe potențialul de organizare și conducere eficientă a intervenției Forțelor Armate în situații de criză, pentru a garanta suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării noastre.

Aduc sincere mulțumiri efectivului și veteranilor pentru devotament și credință Patriei și le urez sănătate, bunăstare și realizări pe toate planurile vieții întru binele Republicii Moldova.

Cu această ocazie festivă, în semn de apreciere a meritelor deosebite, am conferit distincții de stat unui grup de ofițeri care execută serviciul în cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale.