CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Culturii

DRAGI CONCETĂŢENI,

Vă adresez cordiale felicitări cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii, marcată de geniul care a ales Moldova pentru a o face nemuritoare – Mihai Eminescu.

La fiece mijloc de ianuarie, întreg plaiul nostru simte în metru eminescian. Talentul și sensibilitatea, dragostea și patriotismul care se regăsesc printre elementele definitorii ale operei și personalității Marelui Poet revin în actualitate pentru a evoca rolul Luceafărului în cuvântul, în cultura și în istoria neamului nostru.

Neîndoielnic, singura parte a identității unui popor care nu poate fi oprită de granițe și de spații o reprezintă cultura. Locurile de baștină, oamenii printre care te-ai format, casa părintească, oricât de dragi și de neprețuite ar fi, nu pot fi luate decât în amintiri. Astăzi, când conaționalii noștri s-au răzlețit prin lume, mai mult ca niciodată ne aplecăm cu gândul spre lucrurile eterne, spre ceea ce ne identifică și ne definește, cultura fiindu-ne far călăuzitor prin încercările timpului.

La ce de-a 169-a aniversare din ziua nașterii lui Mihai Eminescu și cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, Vă îndemn să promovăm valorile menite să întărească sentimentul de mândrie de neam moldovenesc și devotamentul pentru țara noastră Moldova.